«Πιθανός ο εκλογικός αιφνιδιασμός για να μετριαστεί η ήττα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

Η τομή που θα γίνει στην Ελλάδα αν στις εκλογές υπάρξει μια ισχυρή διακυβέρνηση από την Αριστερά, η οποία θα συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη, και αρχίζει ήδη να είναι θετικές οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και να συζητούνται…

πια όλα τα θέματα ανοιχτά, σε σχέση με την άλλη στρατηγική, προσδίδουν στη δική μας εκτίμηση ρεαλισμό μεγαλύτερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος δεν απέκλεισε εκλογικό αιφνιδιασμό με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Σαν χαρακτήρας πολιτικός, ο κ. Σαμαράς έχει και εκείνος τις εμμονές του. Μια στοχοπροσήλωση που πολλές φορές άλλοι κάνουν είτε φυγή προς τα εμπρός είτε αναδίπλωση, με καταστροφικά κάποια στιγμή αποτελέσματα. Το θεωρώ πολύ πιθανό (να επισπεύσει τις εκλογές) και το παράδειγμα των εκλογών του 2009 ήταν πριν ο Παπανδρέου φτάσει με το ΠΑΣΟΚ στις 11 μονάδες. Άρα, θα τα μετρήσουν όλα πάρα πολύ καλά, ώστε αν πρόκειται να πάνε σε μια ήττα, να έχει το μικρότερο δυνατό εύρος και ποσοτικά και χρονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Για το αν οι εκλογές προηγηθούν της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τότε κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Θα είναι τόσο πρόσφατη η λαϊκή εντολή και το κλίμα που δημιουργεί ότι αλλάζει σελίδα στη χώρα και το ενδιαφέρον το διεθνές, ώστε νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι κατάλληλα να διαμορφωθεί τότε μια ισορροπία τέτοια, της οποίας το πρόσημο θα μπορέσουμε τότε να δούμε. Θα τους εμποδίζει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και οι επιπτώσεις στις γραμμές τους (για να αρνηθούν την εκλογή Προέδρου).»

Via

 poniridis


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :