Συνδυασμοί τροφίμων που δεν πρέπει να ξαναφάμε ποτέ

Νομίζετε πως ένα ψητό φιλέτο σολομού με ρύζι αποτελεί μία ιδανική και υγιεινή επιλογή; Κάνετε λάθος... Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες για να βελτιώσετε την διαδικασία της πέψης και να μάθετε γιατί δεν πρέπει να τρώτε πρωτεΐνες με υδατάνθρακες, γιατί τα φρούτα πρέπει πάντα να τρώγονται άλλες ώρες, ανεξάρτητα από τα γεύματα της ημέρας, και γιατί δεν πρέπει να τρώμε γλυκά κατευθείαν μετά το δείπνο. Μην τρώτε πρωτεΐνες με άμυλα μαζί. Αποφύγετε την κατανάλωση των υδατανθράκων και πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος. Το ψωμί, ρύζι, πατάτες και δημητριακά δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με ψάρι, αυγά, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί φαγητών είναι ότι χειρότερο που μπορεί να κάνετε στον οργανισμό σας. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται μία αλκαλική βάση για την πέψη του αμύλου και μία όξινη βάση για να χωνέψει τις πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες και τα φαγητά με άμυλο συνδυάζονται αρμονικά με πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, αλλά πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να τρώγονται ποτέ ταυτόχρονα. Να τρώτε άμυλα, όπως το ρύζι, το ψωμί, οι πατάτες, όλα τα είδη ζυμαρικών και όλα τα τρόφιμα που γίνονται από αλεύρι πάντα με γαρνιτούρα τα λαχανικά. Πάντα τα φρούτα πρέπει να τρώγονται σκέτα και πριν ή μετά από 2 ώρες από το μεσημεριανό ή το βραδινό φαγητό. Τα φρούτα χωνεύονται τόσο γρήγορα που ακόμα και πριν φθάσουν στο στομάχι, έχουν ήδη μερικώς χωνευτεί. Όταν αναμιγνύονται με άλλα φαγητά, τα υπολείμματα των φρούτων θα σαπίσουν και θα ζυμωθούν. Μία σημαντική λεπτομέρεια – το πεπόνι πάντα πρέπει να τρώγεται σκέτο και όχι σε συνδυασμό με άλλα φρούτα. Μην μπερδεύετε το άμυλο με τη ζάχαρη μέσα στο στομάχι σας. Μπορεί οι πίτες, οι σφολιάτες και τα μπισκότα να είναι αρκετά δελεαστικά αλλά «κουράζουν» το πεπτικό μας σύστημα. Όταν η ζάχαρη και το άμυλο συνδυάζονται μέσα στο στόμα, το αλκαλικό ένζυμο που χρειάζεται για να χωνέψει το άμυλο σταματάει και τα άμυλα παραμένουν αχώνευτα μέσα μας. Η ζάχαρη ζυμώνει κατά την πεπτική οδό και δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον το οποίο αναστέλλει περαιτέρω την πέψη των αμύλων. Μην πίνετε γάλα με το φαγητό. Να το πίνετε πάντα μόνο του και καλύτερα πάντα το πρωί. Η παστερίωση καταστρέφει τα φυσικά ένζυμα που βρίσκονται στο γάλα τα οποία το καθιστούν εύπεπτο. Το γάλα πήζει όταν φθάνει στο στομάχι, πήζει με άλλα τρόφιμα και εμποδίζει τις άλλες τροφές από το να χωνευτούν. Μία καλή εναλλακτική του γάλατος είναι και το γάλα από αμύγδαλα. Αποφύγετε όσο μπορείτε τα επιδόρπια. Η κατανάλωση γλυκών εδεσμάτων ή γλυκών φρούτων μετά

από ένα γεύμα θα διακόψει απότομα την πέψη των υδατανθράκων ή πρωτεϊνών που βρίσκονται ήδη στο στομάχι. Τρώγοντας κάτι γλυκό αμέσως μετά από ένα γεύμα ουσιαστικά σταματά την πέψη – κάτι που έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις όταν γίνεται συστηματικά. Eαν είστε λάτρεις των γλυκών, περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες μετά το γεύμα. boro.gr

Via

 poniridis


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :