ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ο Κόκκορης μοίρασε 1 εκατομμύριο ευρώ για να εκλεγεί το 2010

απο το hellasforce.com

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επιταγές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ έδωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης το 2010 στον Στυλιανό Λανδράκη και έναν ακόμα επικεφαλής συνδυασμού, ο οποίος έχει αποβιώσει, στις … τότε εκλογές προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη τους και να κερδίσει το Δήμο. Αυτό περιλαμβάνεται στην άσκηση ποινικής δίωξης που έχει παραγγείλει σε βάρος του κ. Κόκκορη και του κ. Λανδράκη ο εισαγγελέας εφετών και αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα αδικήματα είναι για μεν τον Κων/νο Κόκκορη δωροδοκία κατά την εκλογή για δε τον Στυλιανό Λανδράκη, δωροληψία. Κατά την εισαγγελική διάταξη στις 10 Νοεμβρίου 2010, τέσσερις ημέρες πριν τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, πραγματοποίηθηκε συνάντηση στο σπίτι του Στυλιανού Λανδράκη μεταξύ του ίδιου, του Κωνταντίνου Κόκκορη και ενός ακόμη επικεφαλής συνδυασμού ο οποίος έχει αποβιώσει. Η συμφωνία περιελάμβανε στήριξη με την έκδοση σχετικών ανακοινώσεων και την προτροπή των ψηφοφόρων να ψηφίσουν τον συνδυασμό του καθώς και με την προσωπική παρουσία σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Για αντάλλαγμα συμφωνήθηκε η παραχώρηση από τον Κόκκορη σε περίπτωση που εκλεγόταν στους ίδιους ή σε πρόσωπα της επιλογής τους, της διοίκησης κάποιων τομέων του δήμου, καθώς και την τοποθέτηση των ίδιων αλλά και προσώπων που θα προέρχονταν από τις παρατάξεις τους σε διάφορες έμπιστες θέσεις επιχειρήσεων και εταιρειών του δήμου. Η επικύρωση της συμφωνίας έγινε με συμφωνητικό το οποίο συνυπέγραψαν λαμβάνοντας μάλιστα ο Σ. Λανδράκης και ο αποβιώσας από τον Κ. Κόκκορη εγγύηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων το ποσό των 500.000 ευρώ έκαστος σε επιτάγες. Συγκεκριμένα ο Κ. Κόκκορης εξέδωσε 6 προσωπικές επιταγές χωρίς συμπληρωμένη ημερομηνία έκδοσης και παρέδωσε τη μία των 500.000 στον αποβιώσαντα και 5 επιταγές των 100.000 στον Λανδράκη.

Μετά λοιπόν από την άναδειξη του ως δημάρχου, ο Κ. Κόκκορης, όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη “σε τήρηση των συμφωνηθέντων τοποθέτησε σε διάφορες θέσεις του Δήμου ή εταιρειών ή επιχειρήσεων τόσο τους δύο συνυποψήφίούς τους όσο και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντος τους με αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις παραβαίνοντας τα υπηρεσιακά του καθήκοντα”.

Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη: “…Προκύπτει με σαφήνεια ότι μεταξύ Κόκκορη-Λανδράκη υπήρξε οικονομική συναλλαγή καθόσον ο Κόκκορης έδωσε δωρα και ωφέλειες που δεν οφείλονταν προς Λανδράκη, αποβιώσαντα και τους συνεργάτες τους προκειμένου να ασκήσουν με ορισμένο τρόπο το εκλογικό δικαίωμα και αυτοί τα δέχθηκαν”.

Για τον εισαγγελλέα “η πράξη αυτή προφανώς δεν έγινε μεταξύ επικεφαλής των συνδυασμών καθόσον οι συνδυασμοί των Λανδράκη και αποβιώσαντος δεν συμμετείχαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά οι ίδιοι ήρθαν σε συμφωνία με την ιδιότητα του εκλογέα”.

Τι προβλέπει ο νόμος

Με κυρίαρχή την ποινή της έκπτωσης από τα δημόσια αξιώματα που κατέχει, κινδυνεύει όποιος προτείνει, δίνει ή υπόσχεται σ” εκλογέα δώρα ή οποιεσδήποτε άλλες ωφέλειες σαν αντάλλαγμα για να παραλείπει την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ή για να το ασκήσει με ορισμένο τρόπο. Σύμφωνα με το νόμο ο παραβάτης για το αδίκημα της δωροδοκίας ή δωροληψίας κατά την εκλογή και εφόσον καταδικαστεί, αντιμετωπίζει περάν της έκπτωσης τους από τα αξιώματα για 1-5 έτη, ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως τρία χρόνια και χρηματική ποινή 2,93€ έως 29,35€.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :