Οι… άστεγοι εργαζόμενοι στην Μύκονο και η έκκληση του δημάρχου του νησιού

Σε απόγνωση βρίσκονται όσοι εργάζονται στην Μύκονο και ενδιαφέρονται να νοικιάσουν κατοικίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί των Ανέμων τους κλείνουν την πόρτα προτιμώντας να νοικιάσουν την…

περιουσία τους το ερχόμενο καλοκαίρι σε τουρίστες έναντι αδράς αμοιβής ανά ημέρα. Αξίζει να σημειώθει ότι οι αγγελίες σε γνωστά πόστα του νησιού για ενοικιάση κατοικιών για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν εξαφανιστεί!

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών ποντάρουν στην αύξηση της φετινής τουριστικής κίνησης, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το 30%. Ειδικότερα, στην Άνω Μερά παρουσιάζεται αύξηση στις κρατήσεις κατά 50% σε σύγκριση με πέρυσι. Πρόκειται για μια περιοχή που μέχρι πέρυσι λίγοι ήταν εκείνοι που την επέλεγαν ως τόπο διαμονής. Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, με κείμενο που ανήρτησε στο facebook παρενέβη στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έθεσε τους εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους ζητώντας να επιδείξουν κοινωνική σύνεση, καθώς με την τακτική που ακολουθούν διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών.

Δείτε την δημόσια έκκληση του δημάρχου.«Αγαπητοί Συμπολίτες, από την πρώτη στιγμή, που με τη δική σας στήριξη ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος του νησιού μας, ξεκαθάρισα ότι βασικός μου στόχος είναι η Μύκονος να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική, 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση ο κάθε Μυκονιάτης και η κάθε Μυκονιάτισσα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ασφάλεια, και γενικά σε όλες τις βασικές κρατικές λειτουργίες. Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτές οι υπηρεσίες στηρίζονται κυρίως σε εργαζόμενους και υπαλλήλους, που έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα και η παραμονή τους στηρίζεται σε πρώτη φάση από τη δυνατότητα ανεύρεσης στέγης».

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :