Ισλί κεφτέ (Κεφτέδες με πλιγούρι και γέμιση κιμά με κουκουνάρι)

ΥΛΙΚΑ 500 γρ πλιγούρι250 γρ μοσχαρίσιο κιμά250 γρ αρνίσιο κιμά1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι2 κ.σ. κύμινο3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας λάδι (για τηγάνισμα)2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα2 κ.σ. κουκουνάρι100 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη2 αβγά χτυπημένα φρυγανιά τριμμένη αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαραθούν.2. Προσθέτουμε τον πρόβειο κιμά και το κουκουνάρι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να τραβήξει ο κιμάς όλα τα υγρά και να μείνει σπυρωτός.3. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, την καρυδόψιχα και το αλάτι.4. Απλώνουμε το πλιγούρι σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, αλάτι και ένα ποτήρι του νερού νερό και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.5. Πλάθουμε μικρούς μακρόστενους κεφτέδες. Με το δάχτυλό μας πιέζουμε τον κάθε κεφτέ από την μία άκρη ώστε να ανοίξουμε μια τρύπα, την οποία γεμίζουμε με το μείγμα του πρόβειου κιμά και μετά την κλείνουμε καλά.6. Μόλις γεμίσουμε όλους τους κεφτέδες, βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 4-5 ποτήρια του νερού νερό και λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση το νερό τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.7. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να κρυώσουν.8. Στη συνέχεια τους βουτάμε έναν έναν σε αυγό και τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.9. Αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :