Κυκλαδίτικο Ρόστρο
το νησιώτικο πιάτο...
Υλικά:
Ζυμαρικά της προτίμησής σας
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 φλ. κόκκινο κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
Φύλλα δάφνης κουταλάκι ζάχαρη
Λαχανικά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια.
Ετοιμάζετε το χοιρινό, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε μια σκελίδα σκόρδο στο κάθε κομμάτι.
Τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει, σβήνετε με κρασί και αφήνεται να βράσει για 5-6 λεπτά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, τα λαχανικά και την ζάχαρη και αφήνεται να σιγοβράσει για 3 ώρες.
Όταν βράσει και γίνει σάλτσα ρίχνετε τα μακαρόνια να πάρει μια βράση.
Σερβίρονται ζεστά.
Καλή όρεξη!
tourism
Via
Υλικά:
Ζυμαρικά της προτίμησής σας
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 φλ. κόκκινο κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
Φύλλα δάφνης κουταλάκι ζάχαρη
Λαχανικά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια.
Ετοιμάζετε το χοιρινό, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε μια σκελίδα σκόρδο στο κάθε κομμάτι.
Τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει, σβήνετε με κρασί και αφήνεται να βράσει για 5-6 λεπτά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, τα λαχανικά και την ζάχαρη και αφήνεται να σιγοβράσει για 3 ώρες.
Όταν βράσει και γίνει σάλτσα ρίχνετε τα μακαρόνια να πάρει μια βράση.
Σερβίρονται ζεστά.
Καλή όρεξη!
tourism
Via
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :