Μυστικά για να πετύχεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!
Φέτος θα είναι η χρονιά σου! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο νόστιμα μελομακάρονα...
Ακολούθησε τα tips και… καλή απόλαυση:– Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.– Το αλεύρι που θα ρίξεις θα πρέπει να είναι καλά κοσκινισμένο– Μην ξεχνάς να δοκιμάζεις το καρύδι πριν το χρησιμοποιήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι πικρό.– Όσο περισσότερη ώρα ζυμώνεις τα μελομακάρονα, τόσο πιο σφιχτά θα γίνουν. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ευθύς αμέσως άρχισε να τα πλάθεις.– Φρόντισε όλα τα μελομακάρονα να έχουν περίπου το ίδιο σχήμα, ώστε να ψηθούν και να σιροπιαστούν ομοιόμορφα.– Είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά είναι αρκετά για να ψηθούν σωστά. Το χρώμα τους πρέπει να είναι χρυσοκαστανό.– Πρόσεχε την ποσότητα μπαχαρικών που θα προσθέσεις. Αν σου ξεφύγει περισσότερη ποσότητα γαρύφαλλου, τα μελομακάρονα θα πικρίσουν αμέσως.– Σχημάτισε γραμμούλες ή τετραγωνάκια πάνω στο μελομακάρονο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Απλώς πίεσε ελαφρώς το ζυμωμένο μελομακάρονο και δημιούργησε το σχέδιο που θες.– Τέλος, αν θέλεις τα μελομακάρονα να παραμείνουν φρέσκα για καιρό, αποθήκευσέ τα σε μια πιατέλα καλυμμένη με μεμβράνη. Πηγή
Via
Ακολούθησε τα tips και… καλή απόλαυση:– Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.– Το αλεύρι που θα ρίξεις θα πρέπει να είναι καλά κοσκινισμένο– Μην ξεχνάς να δοκιμάζεις το καρύδι πριν το χρησιμοποιήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι πικρό.– Όσο περισσότερη ώρα ζυμώνεις τα μελομακάρονα, τόσο πιο σφιχτά θα γίνουν. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ευθύς αμέσως άρχισε να τα πλάθεις.– Φρόντισε όλα τα μελομακάρονα να έχουν περίπου το ίδιο σχήμα, ώστε να ψηθούν και να σιροπιαστούν ομοιόμορφα.– Είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά είναι αρκετά για να ψηθούν σωστά. Το χρώμα τους πρέπει να είναι χρυσοκαστανό.– Πρόσεχε την ποσότητα μπαχαρικών που θα προσθέσεις. Αν σου ξεφύγει περισσότερη ποσότητα γαρύφαλλου, τα μελομακάρονα θα πικρίσουν αμέσως.– Σχημάτισε γραμμούλες ή τετραγωνάκια πάνω στο μελομακάρονο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Απλώς πίεσε ελαφρώς το ζυμωμένο μελομακάρονο και δημιούργησε το σχέδιο που θες.– Τέλος, αν θέλεις τα μελομακάρονα να παραμείνουν φρέσκα για καιρό, αποθήκευσέ τα σε μια πιατέλα καλυμμένη με μεμβράνη. Πηγή
Via
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :