ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Σε μια διαδικασία που θα αποτελέσει δοκιμασία για την εξουσία της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα ζητήσει από τους επιφυλακτικούς Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να ταχθούν υπέρ...

της συμφωνίας για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας την Τετάρτη, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.

Η έγκριση του προγράμματος από τη Μπούντεσταγκ δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας. Όμως η ψηφοφορία ενδέχεται να αποκαλύψει έναν βαθύ διχασμό στις τάξεις των συντηρητικών της Μέρκελ, πλήττοντας την καγκελάριο και τον στενό της συνεργάτη Φόλκερ Κάουντερ, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Ο Κάουντερ, που εξόργισε πολλούς την περασμένη εβδομάδα απειλώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν οι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές δεν τηρήσουν την κομματική γραμμή και ψηφίσουν εναντίον της συμφωνίας, έχει χαρακτηρίσει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «προϋπόθεση» για την υποστήριξη της CDU.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :