Σταϊκούρας: Το υπάρχον Μνημόνιο συνεχίζεται

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και η αλήθεια δεν κρύβεται», τόνισε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της επικαιροποιημένης Σύμβασης Χρηματοδοτικής…

a.document.close(),n(a.document))},r=function(){var a=J;if(a&&(a=a.contentWindow))if(H="",a.botguard){var b=a.botguard.bg;if(b)try{L(function(){I=new b(G)})}catch(c){H="5"}else H="3"}else H="2"},M=function(){try{var a=window.rvdt,a="number"==typeof a?36E5>a?""+a:"M":null}catch(b){}return a||null},O=function(){return["bg",N(),"9"]},L=function(a){window.wrpfc=a;window.wrpfc()},N=function(){var a=I;if(H)return H;if(!a)return"5";if(!a.invoke)return"4";var b;try{L(function(){a.invoke(function(a){b=a})})}catch(c){return"6"}return b&&b.length?3>b.length?"7":750adSlot.finalize('ads');registerAdLocationExtensionRedirectPing(adSlot); (function(){var d=function(a,b,c){return a.call.apply(a.bind,arguments)},e=function(a,b,c){if(!a)throw Error();if(2

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Διευκόλυνσης που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2015. Όπως ανέφερε, είναι πανομοιότυπο με την επικαιροποίηση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2014.

Παράλληλα, απέρριψε τη θέση της κυβέρνησης ότι έχει πετύχει διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο. Σημείωσε δε ότι και οι δύο επικαιροποιήσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, εναποθέτουν σε περίπτωση διαφοράς την αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Επίσης είπε ότι και οι δύο επικαιροποιήσεις συνδέονται με το Μνημόνιο-Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 15ης Μαρτίου 2012.

Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ακόμη ότι το γεγονός πως το υπάρχον Μνημόνιο συνεχίζεται, επιβεβαιώνεται και από τις ανακοινώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ουσιαστικά, και με υπογραφές υπουργών, ισχύουν τα ίδια πράγματα πρόσθεσε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΝΔ. Ανέφερε ακόμη ότι το δημόσιο έχει κάνει ουσιαστικά στάση πληρωμών που για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ μετριέται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο.

Τέλος, δήλωσε ότι στο κείμενο της Σύμβασης αναφέρεται ότι δεν υπάρχει υποχρέωση της κυβέρνησης να το φέρει στη Βουλή, ωστόσο σημείωσε ότι το ίδιο ίσχυε και για τη δική τους Σύμβαση, την οποία όμως η κυβέρνηση της ΝΔ είχε φέρει προς κύρωση. Υποστήριξε δε ότι αυτή η τακτική αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :