Αυξήθηκε το κινεζικό ΑΕΠ

Αύξηση του μεγέθους της κινεζικής οικονομίας κατά 308,8 δισ. δολάρια , όσο είναι περίπου το μέγεθος της οικονομίας της Μαλαισίας, προέκυψε από την αναθεώρηση των στοιχείων του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) της χώρας,…

μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η απογραφή, που ανακοινώθηκε σήμερα, έδειξε ότι το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου ανήλθε σε 58,8 τρισ. γουάν το 2013 και είναι 3,4% υψηλότερο από τα προηγούμενα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί.

Το εύρος της αναθεώρησης ήταν μικρότερο απ» ότι το 2008 που είχε γίνει αντίστοιχη διόρθωση των στοιχείων, για να καταγραφεί με περισσότερη ακρίβεια η παραγωγή του ταχύτατα αυξανόμενου τομέα των υπηρεσιών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αύξηση του ΑΕΠ καθιστά το χρέος της Κίνας μικρότερο σε σύγκριση με αυτό, γεγονός που μπορεί να δώσει στους υπεύθυνους για την οικονομική πολιτική μεγαλύτερο περιθώριο χειρισμών στην προσπάθεια που κάνουν για να ενισχύσουν τον ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος αναμένεται να είναι εφέτος ο χαμηλότερος από τη δεκαετία του 1990.

Η αναθεώρηση δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για το 2014, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Κίνας . Η συμμετοχή του τριτογενούς τομέα στο ΑΕΠ έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω και φθάνει στο 46,9% από 46,1%. Η οικονομική απογραφή διεξάγεται ανά πενταετία περίπου για να ενσωματωθούν νέα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα και τον τομέα των υπηρεσιών. Οι δύο προηγούμενες απογραφές οδήγησαν σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 16,8% το 2004 και σε 4,4% το 2008.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :