Τρεις λόγοι για να τρώμε κάστανα

Τα κάστανα αποτελούν μια πολύ καλή λύση για ενδιάμεσο δεκατιανό ή το απογευματινό γεύμα. Η διατροφική τους σύσταση είναι τέτοια ώστε... να προκαλούν κορεσμό και να παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.

Τα κάστανα ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των καρπών, αλλά διαφοροποιούνται πολύ από τους υπόλοιπους «συγγενείς» καρπούς ως προς τη σύστασή τους. Η βασική διαφοροποίηση του κάστανου από καρπούς όπως τα φιστίκια, τα αμύγδαλα ή τα καρύδια έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε λίπος. Τα κάστανα περιέχουν λίπος σε ποσοστό 2% ενώ τα φιστίκια σε ποσοστό 67%, τα αμύγδαλα σε ποσοστό 85% και τα καρύδια σε ποσοστό 91%. Αυτομάτως αυτή η διαφορά οδηγεί με τη σειρά της σε μεγάλη... διαφορά στις θερμίδες. Τα κάστανα «δίνουν» περίπου 213 θερμίδες ανά 100 γρ., έναντι 580, 597 και 654 θερμίδες που δίνουν τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τα καρύδια αντίστοιχα. Γιατί να καταναλώνω κάστανα;

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και στη ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης. Επιπλέον, αποτελούν μία τροφή «φιλική» προς τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C, έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση, παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία από της βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών που διεισδύουν στον οργανισμό μέσω της διατροφής, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας, του καπνίσματος και της ακτινοβολίας. Προτείνονται προς κατανάλωση σε άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους αφού δεν περιέχουν χοληστερόλη, είναι φτωχά σε νάτριο και πλούσια σε φυτικές.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :