«Όπως και αν ονομαστούν τα μνημόνια θα είναι πανταχού παρόντα»

Όσο μεγαλώνει η σύγκλιση μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, τόσο θα δυναμώνουν οι προεκλογικοί τόνοι αντιπαράθεσης, επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στον Real FM και…

απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαδοχικές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Φώτη Κουβέλη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούν να γίνουν και γίνονται, αλλά «αν ζητάς συνάντηση για να εντείνεις το δικομματικό παιχνίδι, τότε δεν προσφέρεις καμία υπηρεσία στον λαό και στον τόπο».

Σε ερώτηση «αν θα μπει τέλος στα μνημόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», είπε ότι «όπως και αν ονομαστούν τα μνημόνια θα είναι πανταχού παρόντα», υπενθυμίζοντας ότι «τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται στη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτήτως μνημονίων και ύψους του δημοσίου χρέους».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι εφόσον δεν αμφισβητείται η ΕΕ, το ΝΑΤΟ για τα εθνικά θέματα και η εξυπηρέτηση εκ μέρους του συμφερόντων τα οποία αντιβαίνουν στα συμφέροντα του ελληνικού και του κυπριακού λαού, εφόσον δεν αμφισβητείται η καπιταλιστική ανάπτυξη, και το χρέος ως χρέος που δεν δημιούργησε ο ελληνικός λαός, και εφόσον υπάρχει συμφωνία για κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης στον ελληνικό λαό, τότε «σε αυτό το παιχνίδι κυβέρνηση και αντιπολίτευση μπορούν να τα βρουν».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι το ίδιο, επισήμανε ότι επί δεκαετίες η αξιωματική αντιπολίτευση εκ του ρόλου της και εκ της θέσεώς της «φαίνεται λίγο καλύτερη από την κυβέρνηση που νομοθετεί», υπογράμμισε όμως, ότι «ο λαός (πέραν της δυσαρέσκειάς του απέναντι στην κυβέρνηση) πρέπει να δει και σε ποια κατεύθυνση θα επιλυθούν καίρια ζητήματα».

Εφόσον γίνεται αποδεκτό το χρέος ως χρέος και αποδεκτές οι διαπραγματεύσεις για τη διαχείρισή του, είτε με πρόταση όπως εκείνη του «κουρέματος», είτε με πρόταση όπως εκείνη της «επιμήκυνσης», τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση και όποια πρόταση και αν προκριθεί, η γραμμή διαπραγμάτευσης του χρέους οδηγεί σε ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις και νέα μνημονιακά μέτρα για τον λαό.

Ερωτηθείς ο κ. Κουτσούμπας αν η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ευκαιρία για άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών, είπε ότι μια τέτοια πρόταση δεν είναι ρεαλιστική, ούτε συνιστά εναλλακτική επιλογή απέναντι σε αυτά που πρεσβεύουν η ΝΔ και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα ριζικής αλλαγής πολιτικής πορείας συνολικά και όχι απλά «διόρθωσης» μιας δεδομένης πολιτικής, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι δεν είναι μόνο τα μεγάλα ζητήματα στα οποία υπάρχουν στρατηγικής σημασίας διαφορές αλλά και τα «μικρά».

Επικαλούμενος ως παράδειγμα συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων, είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρέθεσαν, από την αναμενόμενη ρευστότητα στην οικονομία, αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 65.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 770.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι υπόλοιποι που προσπαθούν να επιβιώσουν στοιχειωδώς τι θα γίνουν;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «αυτά δεν απασχολούν ούτε τη ΝΔ, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, θα μείνουμε στις διακηρύξεις για πάταξη της φοροδιαφυγής σε συνθήκες ύπαρξης φορολογικών παραδείσων και ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει για σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων συγκεκριμένες προτάσεις.

Via




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :