«Η Αμερική, όχι ο Άσαντ, έκοψε το Ίντερνετ στη Συρία»

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη πως ήταν ένα λάθος των ΗΠΑ και όχι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ που «έκοψε» το Ίντερνετ στη Συρία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, έκανε ο πρώην κατάσκοπος της CIA Έντουαρντ Σνοόουντεν, που ζει πλέον μόνιμα…

στη Ρωσία.

Σε συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό Wired, για τις ανάγκες της οποίας φωτογραφίζεται με μία αμερικάνικη σημαία, ο Σνόουντεν αναφέρει πως ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και όχι για την δική του τύχη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον νόμο να γίνει πολιτικό όπλο ή να συμφωνήσω στην τρομοκρατία των ανθρώπων που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαίωματά τους, όποια προσφορά και αν μου κάνουν» αναφέρει.

Λέει πως του είχε «μπει» από παλιά η ιδέα να διαρρεύσει έγγραφα που αφορούσαν στον πόλεμο του Ιράκ και πως αποφάσισε να μην το κάνει, αφού θεωρούσε πως η εκλογή του Ομπάμα θα άλλαζε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος τον απογοήτευσε. «Όχι μόνο η διοίκησή του δεν επαλήθευσε τις δεσμεύσεις, αλλά τις αποκήρυξε. Κινήθηκαν σε διαφορετική κατεύθυνση», ανέφερε εξάλλου.

Ο Σνόουντεν προβαίνει σε μία αρκετά εντυπωσιακή αποκάλυψη, αναφέροντας πως ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να εισχωρήσουν στο συριακό Ίντερνετ, «κατάφεραν» να κόψουν την παροχή σε όλη τη χώρα.

Η διακοπή του Ίντερνετ, ωστόσο, «χρεώθηκε» στον Άσαν και υποστηρίχθηκε πως ο σύρος πρόεδρος είχε διατάξει την παρέμβαση προκειμένου για να εμποδίσει την διακίνηση πληροφοριών μεταξύ των διαδηλωτών.

Το αστείο στην NSA εκείνη την περίοδο ήταν όπως λέει: «Αν πιαστούμε, θα το ρίξουμε στο Ισραήλ».

Via

 poniridis


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :