Στην ατζέντα η σύμπλευση Ελλάδας και Κύπρου στα ναυτιλιακά θέματα

Η σύμπλευση της Ελλάδας με την Κύπρο στα ναυτιλιακά θέματα, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με το προεδρείο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, στο…

πλαίσιο των «Ποσειδωνίων», στην οποία παρέστη και ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Δημητριάδης. Η σύμπλευσή μας σε ζητήματα ναυτιλίας που διαπιστώνουμε σήμερα δεν αποτελεί εξέλιξη των ημερών. Αποτελεί το αποτέλεσμα όλων των επαφών και των πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει τους προηγούμενους μήνες. Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα, εδώ και καιρό, έχουν αναπτύξει μια στενή συνεργασία για θέματα που άπτονται ναυτιλιακής πολιτικής», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία που έχει η πρόσφατη ομόφωνη υιοθέτηση της «Διακήρυξης των Αθηνών», κατά τη διάρκεια της Άτυπης Υπουργικής Συνόδου των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα ναυτιλίας. «Με αυτήν την απόφαση επαναπροσδιορίσαμε την ευρωπαϊκή πολιτική στη Ναυτιλία μέχρι το 2020» , ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε ότι «έχουμε θέσει, πλέον, ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα τη σημασία της ναυτιλίας, καθώς και την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικότητάς της. Πίστευα από την αρχή ότι έπρεπε να τεθούν οι βάσεις για μια καλύτερη συνεργασία με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), ώστε να μην υιοθετούνται περιφερειακές πολιτικές στη Ευρώπη που δεν βοηθούν τον ανταγωνισμό σε ένα κατεξοχήν διεθνές και ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως της ναυτιλίας», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :