Δένδιας: 100.000 παράνομοι μετανάστες επιστρέφουν στις χώρες τους

Περισσότεροι από 100.000 παράνομοι μετανάστες επαναπροωθούνται στις χώρες τους, τα σύνορα θωρακίζονται με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και μια ακόμη σειρά νέων μέτρων συνθέτουν το πλαίσιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο…

Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης στη χώρας μας.

Τις παραπάνω αποκαλύψεις έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Αίγλη του Ζαππείου και στην οποία ήταν βασικός ομιλητής με θέμα: «Πρόκληση ασφάλειας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Ο κ. Δένδιας αφού μίλησε για λάθη που διαπράχτηκαν τα παρελθόντα έτη στους τομείς της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης ανέπτυξε τις δράσεις και τους σχεδιασμούς του υπουργείου που ηγείται.

Στον τομέα της λαθρομετανάστευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλέον πρωταθλήτρια στις επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών, καθώς από τα μέσα του 2012 έως και τις αρχές του 2015 θα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους περισσότεροι από 100.000 παράνομοι μετανάστες.

Παράλληλα ανέφερε τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία θα προστατεύεται πλέον η Ελλάδα από τα καραβάνια των λαθρομεταναστών. Αυτή τη στιγμή κατά μήκος ενός μεγάλου τμήματος των συνόρων στην περιοχή του Εβρου με την Τουρκία έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης τα οποία αποτυπώνουν οπτικά κάθε κίνηση.

Μέχρι τα τέλη του 2016 με ανάλογα συστήματα θα έχει θωρακιστεί όλη η συνοριογραμμή του Εβρου, αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι των συνόρων μας στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» αλλά και η τοποθέτηση 2.500 συνοριοφυλάκων στις ακριτικές περιοχές συνέβαλλαν στην ανακοπή των αθρόων προελεύσεων των λαθρομεταναστών.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το 2012 μειώθηκε κατά 27% σε σχέση με το 2011 που είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της, ενώ το 2013 παρουσίασε και νέα μείωση της τάξεως του 30%.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Ν. Δένδιας δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. Σε κάποια από αυτές κλήθηκε να απαντήσει για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, μίλησε για μια νυχτερινή του βόλτα στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου όπου ο ίδιος και οι αστυνομικοί της φρουράς του ήρθαν τετ α τετ με ένα άτομο που εκείνη την ώρα έκανε χρήση ναρκωτικών κι αποκάλυψε κι ένα από τα κόλπα των εμπόρων. Όπως ανέφερε οι διακινητές έχουν πλέον στην κατοχή τους πάντα μικρές ποσότητες έτσι ώστε όταν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία αλλά να θεωρούνται απλοί χρήστες.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :