Μετά την αποτυχία των exit polls, «Νέα» και «Βήμα» ρίχουν… άκυρο στις εταιρείες δημοσκοπήσεων

Σταματούν τη συνεργασία οι εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων μετά τα λάθη της περασμένης Κυριακής. Οι εφημερίδες μέχρι να βεβαιωθούν πως έγιναν όσα απαιτούνται για την αξιοπιστία των μετρήσεων…

προτιμούν να μείνουν χωρίς… δημοσκοπήσεις.

Όπως σημειώνει ο Μικροπολιτικός των «Νέων» «Τα Νέα» «μετά το προφανές φιάσκο των εταιρειών δημοσκοπήσεων με τα exit polls της περασμένης Κυριακής» οι δύο εφημερίδες αποφάσισαν να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. «Τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθούν ότι έγιναν όσα απαιτούνται για την αξιοπιστία των μετρήσεων», συμπληρώνει.

Εστιάζοντας στη μεγάλη διαφορά που έδιναν τα exit polls στην Περιφέρεια Αττικής υπέρ της κυρίας Ρένας Δούρου, αλλά και στο Δήμο Αθηναίων υπέρ του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο κ. Νικολακόπουλος, συντονιστής των exit polls, παραδέχθηκε πως και στις δύο περιπτώσεις τα τελικά ποσοστά υπερεκτιμήθηκαν στην πρώτη πρόβλεψη, απέδωσε όμως το γεγονός αυτό στη στάση που τήρησαν οι εκλογείς.«Κάναμε λάθος στη Δούρου, όλες οι αποκκλίσεις από τους μικρότερους υποψηφίους πήγαν και προσμετρήθηκαν στη Δούρου…», παραδέχθηκε.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :