Ανησυχία για την τύχη Αυστραλού δημοσιογράφου

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, εξέφρασε την Παρασκευή τις «βαθύτατες ανησυχίες» της για την τύχη του Αυστραλού δημοσιογράφου, Πίτερ Γκρέστε, ο οποίος κρατείται στην Αίγυπτο από τον Δεκέμβριο….

Ο Γκρέστε συνελήφθη ενώ ήταν ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα στο Κάιρο. Ο ίδιος και δύο ακόμη δημοσιογράφοι του καναλιού κατηγορούνται ότι δυσφήμιζαν την Αίγυπτο και ότι είχαν δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Παρά τις επανειλημμένες εμφανίσεις του ενώπιον δικαστηρίου, ο Γκρέστε δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει την υπεράσπισή του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Μπίσοπ μίλησε επί του θέματος σε ραδιοφωνικό σταθμό, αφότου ο δικηγόρος του Γκρέστε δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Καΐρου όπου και επρόκειτο να παρουσιάσει στοιχεία για την υπεράσπιση του Αυστραλού δημοσιογράφου. Αντ’ αυτού η εισαγγελία της Αιγύπτου παρουσίασε τηλεοπτικό υλικό το οποίο δεν αμφισβήτησε κανείς. Είναι ο μόνος ξένος δημοσιογράφος ο οποίος κρατείται ακόμα και αυτή η κατάσταση όπου ο δικηγόρος του δεν εμφανίστηκε αποτελεί πολύ λυπηρό γεγονός. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε αυτή την υπόθεση», είπε η Μπίσοπ.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :