Κύπρος: Στο δικαστήριο υποθέσεις για την κατάρρευση της οικονομίας

Ο Kύπριος Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, επιβεβαίωσε ότι δύο υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα που οδήγησε στη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο…

ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Παραμένει, είπε, κάποια περαιτέρω διερεύνηση σε ορισμένα θέματα για την διεξαγωγή της οποίας δόθηκε ήδη οδηγία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι υποθέσεις αυτές σχετίζονται με αδικήματα που αφορούν παραχώρηση δανείων και πλαστογραφία εγγράφων. Ήδη μια υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου και αφορά τον πρών Κεντρικό Τραπεζίτη Χρ. Χριστοδούλου, καθώς εταιρεία της κόρης του είχε εισπράξει 1 εκ ευρώ από την εταιρεία Focus του έλληνα επιχειρηματία

Μ. Ζολώτα. Τα χρήματα δεν είχαν δηλωθεί στην εφορία ενώ κατά τον κ. Χριστοδούλου αφορούσαν αμοιβή της εταιρείας της κόρης του για εργασίες που θα έκανε την επόμενη δεκαετία.

Ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε κατηγορίες ότι καθυστερεί η Νομική Υπηρεσία στη διερεύνηση του θέματος της οικονομικής κατάρρευσης της Κύπρου, λέγοντας πως η Βουλή κατάφερε να εκδόσει πόρισμα μετά από 22 μήνες έρευνας και μάλιστα ευκολότερης από αυτή που διεξάγει το γραφείο του.

Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση ονομάτων εταιρειών που έβγαλαν χρήματα εκτός Κύπρου μετά την απόφαση για κούρεμα, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να προκαλεί πρόβλημα στις ανακρίσεις αν και είναι δυνατόν όπως είπε να παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και το προσωπικό απόρρητο.

Ερωτηθείς, τέλος, για την υπόθεση της εταιρείας FOCUS του Μ. Ζολώτα που φαίνεται να χρηματοδότησε τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι έδωσε οδηγίες να προχωρήσει η έρευνα μέχρι τέλους.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :