Ας κάνουμε έρωτα, όχι πόλεμο – Υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν σε εποχές κρίσης

Ζούμε σε εποχή κρίσης – οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής, προσωπικής.

Σε τέτοιες εποχές ο άνθρωπος δοκιμάζεται, η σχέση του με τους γύρω του δοκιμάζεται.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Επιβιώνει ο έρωτας μέσα στην κρίση; Η ανθρωπιά; Η ανιδιοτέλεια; Η φιλία; Καταρρέουν ή δυναμώνουν; Μάλλον και τα δύο – εξαρτάται από το πόσο υπήρχαν στον καθένα από πριν.

Μήπως η αγάπη είναι, τελικά, η μόνη λύση; Μήπως το να αγαπήσουμε ξανά από την αρχή το φίλο μας, το σύντροφό μας, τον εχθρό μας, τον άγνωστο, αυτόν που έχει ανάγκη και ζητάει βοήθεια, αυτόν που έχει ανάγκη και φοβάται να ζητήσει βοήθεια, τον διπλανό μας και τον αντίπαλό μας είναι και ο μόνος τρόπος να αντέξουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας; Για να συγχωρέσεις και να αγαπήσεις το σύντροφό σου χρειάζεται προσπάθεια. Για να συγχωρέσεις και να αγαπήσεις τον εχθρό σου χρειάζεται δύναμη ψυχής – χρειάζεται να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου.

Αναρωτήθηκα τι συμβαίνει στους ανθρώπους όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, όταν καταπατούνται τα δικαιώματά τους, όταν νιώθουν αδικημένοι, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον εχθρό, όταν διαδηλώνουν για ένα καλύτερο αύριο. Αυτά που βρήκα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Αγάπη μόνο. Άντρας παίζει πιάνο για την αστυνομία. Κίεβο, Ουκρανία 2013 Ζευγάρι φιλιέται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Βανκούβερ, Καναδάς 2011 Αιγύπτια φιλάει αστυνομικό κατά τη διάρκεια εξέγερσης κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ. Αίγυπτος 2011 Γυναίκα σε διαμαρτυρία φιλάει αστυνομικό. Βόρεια Ιταλία 2013. Να σημειωθεί πως η γυναίκα κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Μαθητής που διαδηλώνει κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αγκαλιάζει αστυνομικό. Μπογκοτά, Κολομβία 2011 Ζευγάρι φιλιέται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Αθήνα 2011 Διαδηλωτής προσφέρει λουλούδι σε αστυνομικό ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Βενεζουέλα 2014. Διαδηλωτές φέρνουν τούρτα σε στρατιωτικό για τα γενέθλιά του. Βραζιλία 2013 Φοιτήτρια φιλάει αστυνομικό. Μπογκοτά, Κολομβία 2011 Διαδηλωτές προσφέρουν λουλούδια σε αστυνομικούς. Μπογκοτά, Κολομβία 2011 Διαδηλώτρια κλαίει μπροστά σε αστυνομικό. Σόφια, Βουλγαρία 2013 Διαδηλωτές κατά του πολέμου του Βιετνάμ προσφέρουν λουλούδια σε αστυνομικούς. Άρλινγκτον, Βιρτζίνια 1967 Αστυνομικοί βοηθούν γυναίκα που υποφέρει μετά τη ρίψη δακρυγόνων. Άγκυρα, Τουρκία 2013 Φοιτήτρια που διαδηλώνει κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης προσπαθεί να φιλήσει αστυνομικό. Μπογκοτά, Κολομβία 2011 Ζευγάρι φιλιέται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Καράκας, Βενεζουέλα 2014 Διαδηλωτές προσφέρουν λουλούδια σε στρατιώτη. Μπανκόνγκ, Ταϋλάνδη Φοιτητές προσφέρουν λουλούδια σε αστυνομικούς, Πουέρτο Ρίκο Ζευγάρι φιλιέται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Βανκούβερ, Καναδάς 2011 Πολίτες στην Αγγλία προσφέρουν τσάι στην αστυνομία. Λονδίνο, Αγγλία 2011 Παιδί προσφέρει μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς στους αστυνομικούς. Βουκουρέστι, Ρουμανία 2012 Γερμανοί αστυνομικοί βγάζουν το κράνος τους και πάνε με το μέρος των διαδηλωτών. Φρανκφούρτη, Γερμανία 2011 Διαδηλωτές προσφέρουν λουλούδια σε αστυνομικούς. Μπανκόνγκ, Ταϋλάνδη 2013 Αιγύπτιοι δίνουν τα χέρια με τους στρατιωτικούς, όταν οι τελευταίοι αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ ενάντιον πολιτών. Κάιρο, Αίγυπτος 2011 Βραζιλιάνος διαδηλωτής μεταφέρει τραυματισμένο αστυνομικό. Σάο Πάολο, Βραζιλία 2012 Ζευγάρι φιλιέται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία 2013 Διαδηλωτές φιλιούνται μπροστά στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αφορμή τη Σύνοδο των G20. Τορόντο, Καναδάς, 2010 Διαδηλωτές χορεύουν τάνγκο στην πλατεία Ταξίμ. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 2013 Διαδηλώτρια κατά του πολέμου του Βιετνάμ προσφέρει λουλούδι σε αστυνομικούς.Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 1967 Μαθητές Λυκείου φιλιούνται στο δρόμο μπροστά στους αστυνομικούς στο τέλος διαδήλωσης για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Παρίσι, Γαλλία 2010 Ζευγάρι φιλιέται κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά των μέτρων λιτότητας στην Πλατεία Συντάγματος. Αθήνα 2011 Ζευγάρι βγάζει τις μάσκες του και φιλιέται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Ταξίμ. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 2013 Τραυματισμένος διαδηλωτής προστατεύει με το σώμα του το κορίτσι. Ρώμη, Ιταλία, 13/4/2014

Πηγή

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :