ΓYNAIKEΣ: 5 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο...

Ένας ευτυχισμένος γάμος απαιτεί πολλή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές... Ένας μακράς διαρκείας γάμος χρειάζεται δέσμευση, καλή επικοινωνία και μια καλή δόση από αγάπη και στοργή. Διαβάστε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «χτίσετε» έναν ισχυρό γάμο:
1. Ακούστε τον σύντροφό σας

Προσπαθήστε να δώσετε την αμέριστη προσοχή στον σύντροφό σας. Είναι μια ένδειξη σεβασμού προς αυτόν. Επίσης, τα νεύματα συμφωνίας προς αυτόν είναι σημάδι ότι θεωρείτε σημαντικά όσα λέει. Εάν ο σύζυγός σας απευθύνεται σε εσάς όταν κάνετε κάτι επίσης σημαντικό, εξηγήστε το σε αυτόν και προτείνετε μια άλλη στιγμή που θα μπορείτε να του αφιερώσετε την πλήρη προσοχή σας.

2. Μοιραστείτε ευχάριστες δραστηριότητες

Κάντε διασκεδαστικά πράγματα με τον σύζυγό σας. Προγραμματίστε από κοινού περιπάτους ή δραστηριότητες που θα σας προσφέρουν αμοιβαία ευχαρίστηση. Έτσι, θα ενισχύσετε τη σχέση σας και θα είναι πιο εύκολο και για τους δύο από εσάς να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες στιγμές που υπάρχουν σε κάθε γάμο.

3. Μάθετε από τις εμπειρίες σας

Επωφεληθείτε από το παρελθόν. Για παράδειγμα, αν διαπιστώσετε ότι συχνά είστε ανήσυχη όταν πεινάτε πολύ, μειώστε τις συζητήσεις με τον σύζυγό σας εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ομοίως, αν δείτε ότι ο σύζυγός σας εκνευρίζεται κάθε φορά που αναφέρετε το όνομα κάποιου συγγενή, μην το κάνετε εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο. Προσπαθήστε να διδαχθείτε από το παρελθόν.

4. Ποτέ μην λέτε «Σου το είχα πει»

Αφαιρέστε αυτή τη φράση από το λεξιλόγιο σας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη φράση για να δείξουν ότι έχουν δίκιο και να κάνουν τους συντρόφους τους να τους εμπιστευτούν στο μέλλον. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι το πραγματικό μήνυμα της φράσης είναι «είμαι πιο έξυπνος από εσένα», το οποίο είναι προσβλητικό. Αφήστε τον σύντροφό σας να καταλάβει μόνος του ότι είχατε δίκιο. Δεν χρειάζεται να το επισημάνετε με αυτό τον τρόπο.

5. Σεβαστείτε τα προσωπικά δεδομένα

Μην ψάχνετε τα πράγματα του συντρόφου σας από περιέργεια ή σε μια προσπάθεια να τα κάνετε να φαίνονται πιο τακτοποιημένα. Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι μία από τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων που πρέπει όλοι να σεβόμαστε. Ομοίως, δεν είναι σωστό να μεταφέρετε τα λόγια του συντρόφου σας στους άλλους. Είναι ορισμένα πράγματα που ίσως θέλει να κρατήσει μυστικά μέσα στα πλαίσια της δικής σας οικογένειας.

clopyandpaste.blogspot.gr

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :