Ταχυκαρδία: Σύμπτωμα εμφράγματος ή κρίσης πανικού;

Οι γρήγοροι χτύποι της καρδιάς, η ταχυκαρδία, είναι το βασικό σύμπτωμα του εμφράγματος, αλλά και της κρίσης πανικού... Αποτελεί σοβαρό σύμπτωμα, το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί, ακόμα και αν υποχωρήσει χωρίς επιπτώσεις.
Ωστόσο, η ταχυκαρδία που κρύβει έμφραγμα και η ταχυκαρδία της κρίσης πανικού, έχουν κάποιες μικρές διαφορές, τις οποίες ξεχωρίζουν οι γιατροί. Αν το άτομο με ταχυκαρδία, έχει τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, δηλ. είναι σε κρίσιμη ηλικία, καπνίζει, έχει επιπλέον σωματικό βάρος, υπέρταση ή διαβήτη, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να αποτελεί την έναρξη κάποιας διαταραχής στη λειτουργία της καρδιάς.

Επίσης, αν κάποιος νιώσει ξαφνικά δύσπνοια μαζί με λαχάνιασμα, τότε μπορεί το σύμπτωμα να είναι οργανικό, άρα έμφραγμα. Αν όμως η δύσπνοια συνοδεύεται και από μία ασφυκτική αίσθηση του χώρου και χρειάζεται το άτομο να βγει στο παράθυρο ή σε ανοικτό χώρο για να αισθανθεί καλύτερα, τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κρίση πανικού. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος αισθάνεται τέτοια συμπτώματα, όπως ταχυκαρδία ή δύσπνοια θα πρέπει να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό γιατί ακόμα και σε νέους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πολύ οι καρδιοπάθειες και τα εμφράγματα. Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :