ΑΣΕΒΗΣ στην Ιστορία - Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 0-3

Στάνταρ… αποκλεισμένος ο Παναθηναϊκός καθώς αντιμετώπισε χαλαρά το ευρωπαϊκό του ματς και η ασέβεια στην ιστορία του πληρώθηκε με μια ακόμα ήττα-ντροπή από τη Λιέγη (0-3)... Ολα στραβά κι ανάποδα πήγαν για τον Παναθηναϊκό στον αποψινό «τελικό» με τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο, όπου οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα από τους Βέλγους (0-3) και εκμηδένισαν οριστικά τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ενδεκάδα «εκτάκτου ανάγκης» εξαιτίας των πολλών απουσιών με τραυματίες και τιμωρημένους έγινε από το 30’ ακόμα μεγαλύτερης,… ανάγκης καθώς στο 30’ αποχώρησε από το γήπεδο με ενοχλήσεις στο δικέφαλο ο Μάρκους Μπεργκ, η συμμετοχή του οποίου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη. Οι «πράσινοι» είχαν εμφανές πρόβλημα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα όπως θα ήθελαν, ενώ είδαν και την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη στην εκτέλεση φάουλ του Εμποκού που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Σταντάρ Λιέγης στο 50’, με τους Βέλγους να ανοίγουν το σκορ έντεκα λεπτά αργότερα… Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score! Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το ματς επιφυλακτικά, με τον Παναθηναϊκό να δίνει χώρο στους Βέλγους και να προσπαθεί να βγει γρήγορα στο τρανζίσιον, κάτι που όμως επιχείρησε και η Σταντάρ Λιέγης με συνέπεια το θέαμα να μην είναι το καλύτερο δυνατόν.

Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν περισσότερο απειλητικός στο πρώτο 20λεπτο δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 4’ ο Λουντ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Μπεργκ και έφτασε στον Κουλιμπαλί που στόπαρε με το στήθος και σούταρε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα (10’) ο Κουλιμπαλί και πάλι έστρωσε στον Μπεργκ που έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ. Η εκτέλεση έγινε από τον Λουντ, ο Σουλζ έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λαϊφη και απομακρύνθηκε με τον διαιτητή να το θεωρεί ακούσιο. Στο 22’ οι Βέλγοι έφτασαν απειλητικά στην περιοχή του Στιλ που απέκρουσε δύσκολα τη σέντρα του Φάι, ενώ στο 29’ ο Αγγλος «κίπερ» πρόλαβε και έσωσε το πλασέ του Ορλνάντο Σα που βγήκε τετ α τετ με την εστία.

Στο 30’ ο Μπεργκ ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα προβλήματα απουσιών του Παναθηναϊκού με τον Λέτο να τον αντικαθιστά και στο 32’ ο Κουλιμπαλί πραγματοποίησε ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Χούμπερτ. Οι Βέλγοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 39’ μετά από κόρνερ του Εντμίλσον, κεφαλιά-πάσα του Σουλζ προς τον Ραμάν που σούταρε από καλή θέση άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και απείλησε στο 47’ με τον Λέτο να δίνει στον Εμποκού που μπήκε στην περιοχή αλλά έχασε το βηματισμό του και έπεσε με τον διαιτητή να τον τιμωρεί με κάρτα για θέατρο.

Στο 49’ ο Εμποκού έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε εξαιρετική εντυπωσιακή ενέργεια και σούταρε δυνατά αλλά ο Χούμπερτ απέκρουσε ενστικτωδώς όσο και σωτήρια και στο 50’ ο ίδιος παίκτης με απευθείας φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Βέλγων! Στο 61’ ωστόσο η Σταντάτ κατάφερε και άνοιξε το σκορ με «φωτοβολίδα» από μακρινή απόσταση του Φιόρε που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ (0-1).

Στο 72’ ο Ιμπάρμπο άφησε στον Λέτο που γύρισε το σώμα του και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Βέλγοι ωστόσο πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 76’ μετά από κεφαλιά πάσα του Ορλάντο Σα προς τον Μπελφοντίλ που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Στιλ (0-2).

Σαν να μην έφτανε αυτό ένα λεπτό αργότερα ο Εμποκού αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη για αγωνιά σε αντίπαλο και ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ματς με παίκτη λιγότερο μέχρι το φινάλε…

Στο 93’ ο Στιλ έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και ο Μπελφοντίλ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-3 ολοκληρώνοντας μία τραγική βραδιά για τον Παναθηναϊκό. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ - Μέστο (77’ Χατζηγιοβάννης), Μολέδο, Ιβανόφ, Χουχούμης - Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Λουντ, Εμποκού - Ιμπάρμπο (87’ Ρβνάλντι), Μπεργκ (30’ Λέτο). ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Α. Γιάνκοβιτς): Χούμπερτ - Φάι, Σουλζ, Λαϊφης, Εντερσον -

Τρεμπέλ, Ραμάν (62’ Μπαντιμπανγκά), Σισέ - Εντμίλσον (46’ Φιόρε), Μπελφοντίλ, Ορλάντο Σα.

Διαιτητής: Σ. Μπόικο (Ουκρανία).

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :