Τι να βάλετε στο σάντουιτς για να συρρικνώσετε την κοιλιά σας

Ανοίγοντας το ψυγείο για να πάρουμε τα απαραίτητα υλικά για το σάντουιτς, σίγουρα ένα από αυτά θα είναι η... μαγιονέζα, η κέτσαπ, η μουστάρδα ή κάποια άλλη πεντανόστιμη σως. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσαμε να επιλέξουμε μια σως που θα μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε και ταυτόχρονα να πάρουμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά;

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα προτρέπουν να αντικαταστήσουμε τις ανθυγιεινές σάλτσες κάθε είδους με το χούμους προκειμένου να δούμε το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει και ταυτόχρονα να αποφύγουμε τα τεχνητά πρόσθετα.

Αναλύοντας τεράστιο όγκο δεδομένων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά τον πολτό ρεβιθιού έχουν κατά 53% λιγότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος και κατά 51% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Παράλληλα, η περίμετρος της μέσης τους είναι κατά 5 εκατοστά μικρότερη σε σύγκριση με αυτούς που αποφεύγουν το θρεπτικό χούμους.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι το χούμους είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα ανθεκτικού στην πέψη αμύλου (resistant starch) και φυτικών ινών, δύο θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται άμεσα με την απώλεια κιλών.

Αντισταθείτε λοιπόν στην παχυντική μαγιονέζα και φτιάξτε το δικό σας υγιεινό σπιτικό χούμους για τα σάντουιτς και όχι μόνο! greekmagazino.net

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :