Για ποιο λόγο πληρώνουν οι άνδρες στο πρώτο ραντεβού;

Σε έρευνα αποκαλύφθηκε ότι το...

77% των ανθρώπων σε σχέσεις ετεροφυλόφιλων, πιστεύει ότι οι άνδρες θα πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό στο πρώτο ραντεβού. Στην έρευνα, που έγινε από την οικονομική ιστοσελίδα NerdWallet, ρωτήθηκαν περίπου 1.000 άτομα που βρίσκονταν σε σχέση για έξι μήνες ή περισσότερο.

Η έρευνα έδειξε ότι, κατά τα πρώτα στάδια του φλερτ, το οικονομικό βάρος πέφτει κυρίως στους άνδρες, και η ανισορροπία αυτή δύσκολα αλλάζει, όσο εξελίσσεται η σχέση. Σχεδόν 56% των ανδρών πληρώνουν τα πάντα όταν βρίσκονται σε μόνιμη σχέση, και, ένα 36% των ανδρών πληρώνει όλους τους λογαριασμούς του νοικοκυριού, έναντι 14% των γυναικών. Δεν υπάρχουν πολλά ιστορικά δεδομένα σχετικά με το ποιος πλήρωνε στα ραντεβού, αλλά τα ευρήματα δημοσκόπησης δείχνουν ότι πολύ λίγα έχουν αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια.

Ερευνητές αναζήτησαν το λόγο που συμβαίνει αυτό, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται και έχουν την άνεση να συνεισφέρουν οικονομικά. Την ώρα που οι κοινωνικοί ρόλοι αρχίζουν να αλλάζουν, οι άνθρωποι συχνά ενστερνίζονται τις αλλαγές που κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη, αλλά αντιστέκονται στις αλλαγές που κάνουν τη ζωή τους πιο δύσκολη», τόνισε ο Ντέιβιντ Φρέντερικ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Chapma

«Το ποιος πληρώνει στα ραντεβού ... είναι μια αρένα στην οι γυναίκες αντιστέκονται κατά τις αλλαγές των φύλων, περισσότερο από τους άνδρες».

Πέρυσι, ο Ντέιβιντ Φρέντερικ συνέγραψε μια μελέτη μεγαλύτερη από αυτή του NerdWallet's, στην οποία συμμετείχαν 17.000 άτομα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες τείνουν να πληρώνουν στα ραντεβού. Στη μελέτη, φάνηκε ότι οι γυναίκες δεν θέλουν να πολεμήσουν αυτή την παράδοση της παλιάς σχολής. Αυτή η ίδια λογική θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι άνδρες οι οποίοι είναι εντάξει στις οικονομικές απαιτήσεις της οικογένειας, δεν είναι τόσο πρόθυμοι να φροντίσουν τα παιδιά ή το νοικοκυριό. (39% των γυναικών που ερωτήθηκαν, παραδέχθηκαν ότι ήθελαν οι άνδρες να απορρίψουν την προσφορά τους να πληρώσουν.)

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :