Νησί Sentinel: Tο πιο εχθρικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως

Και όμως, μια φυλή στο νησί Sentinel, στον Κόλπο της Βεγγάλης είναι εντελώς αποκομμένη από τον πολιτισμό και δεν επιθυμεί καμία σχέση με τον «έξω κόσμο».

Οι κάτοικοι του εν λόγω νησιού που βρίσκεται μεταξύ της Μιανμάρ και της Ινδονησίας, είναι μάλιστα τόσο εχθρικοί που το νησί έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εχθρικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως.

Οι Sentinelese, όπως αποκαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων κατοίκων της Αφρικής και ζουν στο νησί σχεδόν για 60.000 χρόνια. Μάλιστα, ο ακριβής τους πληθυσμός παραμένει άγνωστος και θα μπορούσε να κυμαίνεται από 40 μέχρι 500 άτομα.

Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος ή εχθρός, από τη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του στο νησί, εσκεμμένα ή κατά λάθος, οι κάτοικοι θα τον υποδεχτούν με δόρατα και βέλη ακόμα και αν οι επισκέπτες προσπαθήσουν να τους προσφέρουν δώρα.

Δεν δίστασαν μάλιστα να επιτεθούν στην αποστολή διάσωσης που επισκέφτηκε το νησί μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004. Ένας πολεμιστής ξεπήδησε τότε μέσα από την πυκνή ζούγκλα και έριξε βέλη στο ελικόπτερο.

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή των Sentinelese. Η γλώσσα τους είναι άγνωστη και οι συνήθειές τους επίσης. Μάλιστα, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί τους από το 1964, η ινδική κυβέρνηση οπισθοχώρησε.

Έτσι οι επισκέψεις πλέον στο νησί απαγορεύονται και το ινδικό ναυτικό έχει επιβάλει μια ζώνη προστασίας 3 μιλίων καθώς οι συναντήσεις των ντόπιων με τους επισκέπτες δεν έχουν αίσιο τέλος.

Υπάρχουν αρκετές φρικιαστικές ιστορίες για το πως οι Sentinelese φέρονται στους ξένους. Είτε επιστρέφουν από το νησί τρομοκρατημένοι και τραυματίες, αν σταθούν τυχεροί, είτε δεν επιστρέφουν ποτέ. Το 1896 ένας κατάδικος που το έσκασε από τις Βρετανικές φυλακές των Andamans, κατά λάθος ξεβράστηκε στο νησί, και μερικές μέρες αργότερα βρήκαν το πτώμα του στη παραλία, τρυπημένο με βέλη και με κομμένο το λαιμό.

Και η πιο πρόσφατη συνάντηση μαζί τους, το 2006 δεν εξελίχθηκε καλά. Δύο ψαράδες δολοφονήθηκαν ενώ ψάρευαν παράνομα κοντά στο νησί.

Πηγή

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :