Πεδίο μάχης η Κως για το hot spot – Ξύλο, χημικά και συλλήψεις – Χτύπησαν δημοσιογράφο τα ΜΑΤ! Τρεις τραυματίες από τις συμπλοκές (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Τις κυβερνητικές ανοησίες τις πληρώνουν οι αστυνομικοί που εξαναγκάζονται να κάνουν τους "κακούς" ενώ οι θέσεις τους είναι αντίθετες με τις κυβερνητικές επιταγές.ΑΛΕΞ Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κω λόγω της δημιουργίας hot spot για τους πρόσφυγες Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κω που σήμερα σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία hot spot στο νησί και στα ΜΑΤ. Νέος γύρος επεισοδίων, συλλήψεις και τραυματισμοί Μιλώντας στο Newsit.gr η δημοσιογράφος του Βήματος της Κω, Κατερίνα Φιλοπούλου, περιγράφει τις ταραχές στο νησί και την άνευ προηγουμένου ένταση κοντά στο στρατόπεδο 148. Όπως λέει, την ώρα της αλλαγής της βάρδιας των ΜΑΤ προκλήθηκε νέο επεισόδιο ανάμεσα σε αστυνομικούς και κατοίκους. Γύρω στις 3 το μεσημέρι ήρθαν νέες διμοιρίες των ΜΑΤ για να αλλάξουν τους άνδρες που βρίσκονται ήδη στο χώρο. Ωστόσο το λεωφορείο που τους μετέφερε δεν μπορούσε να φτάσει στο στρατόπεδο, αφού οι κάτοικοι έχουν κλείσει τους δρόμους. Έτσι λοιπόν, αναγκάστηκαν να κατέβουν και να πάνε με τα πόδια προς το στρατόπεδο.

Εκείνη την ώρα κάτοικοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να περάσουν και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ενώ έγινε και πάλι χρήση δακρυγόνων.... Χτύπησαν και τη δημοσιογράφο! Σύμφωνα με την καταγγελία της δημοσιογράφου και η ίδια βρέθηκε στο στόχαστρο των αστυνομικών, οι οποίοι την ώρα πού βιντεοσκοπούσε υλικό για το μέσο που εργάζεται, απωθήθηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ. Με έσπρωξαν πολύ βίαια με τις ασπίδες και με έβρισαν χυδαία”, λέει η Κατερίνα Φιλοπούλου. Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit.gr. Σύμφωνα πάλι με τη δημοσιογράφο, και οι δύο κάτοικοι που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των πρωινών επεισοδίων ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν αιμόφυρτοι στο τμήμα. Όπως λέει, και ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομεί... Ένταση από το πρωί... Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν οι κάτοικοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Πύλι, όπου απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο με φωτιές και βράχους. Τότε ήταν που σημειώθηκε η πρώτη σύλληψη. Ο εργολάβος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφού μάλιστα προηγήθηκαν φωνές και επεισόδιο. Η σύλληψη έγινε για παρακώλυση κυκλοφορίας, αφού ο συλληφθείς βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στον έναν από τους δρόμους που οδηγεί στο 148. Πέτρες, μολότοφ, χημικά Ακολούθησαν συμπλοκές ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ όταν αρκετοί κάτοικοι ανέβηκαν στην είσοδο του στρατοπέδου (στην πλάγια πύλη). Οι κάτοικοι πέταγαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούσαν με δακρυγόνα... Αξίζει να σημειωθεί ότι την άρνησή της να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου Δέλτα, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω εντάσεων και με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών.

ΠΗΓΗ: newsit

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :