Η κρυμμένη ζάχαρη των προϊόντων με χαμηλά λιπαρά

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι δεκάδες προϊόντα με χαμηλά λιπαρά στην πραγματικότητα κρύβουν θερμιδοφόρους κινδύνους, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης... Ερευνητές από το Ινστιτούτο Wolfson, στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι στη βιομηχανία τροφίμων τα λιπαρά αντικαθιστώνται με τη ζάχαρη σε δεκάδες προϊόντα ώστε αυτά να είναι πιο εύγευστα. Οι ερευνητές τονίζουν ότι πρέπει να μειώσουμε τόσο το αλάτι όσο και τη ζάχαρη στη διατροφή μας. Υποστηρίζουν πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η καρδιοπάθεια αλλά και η παχυσαρκία και ο διαβήτης ως αποτέλεσμα των υπερβολικών θερμίδων. Το λίπος μας φορτώνει με πολλές θερμίδες, το ίδιο ισχύει όμως και για τη ζάχαρη. Η πρόσθετη ζάχαρη είναι μάλιστα ένα περιττό βάρος στο διατροφικό μας πρόγραμμα. Οι ερευνητές μελέτησαν μια τεράστια γκάμα προϊόντων, από ροφήματα μέχρι μπισκότα και είδη γιαουρτιού. Διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά περιείχαν μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης από το ίδιο ακριβώς προϊόν με πλήρη λιπαρά. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης πως τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά παραπλανούν τους καταναλωτές και τους ωθούν να καταναλώσουν συνολικά περισσότερες θερμίδες. onmed.gr

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :