ΝΑΤΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΣ ! ! (VID) Ο νέος υπερ-υπερηχητικός πύραυλος της Κίνας που είναι ικανός να διαλύσει το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας!

Η Κίνα διεξήγαγε με επιτυχία μια έκτη δοκιμαστική πτήση του DF-ZF (παλαιότερα γνωστό ως WU-14) υπερηχητικού οχήματος ολίσθησης (HGV) σχεδιασμένο να νικά τις αμερικανικές

πυραυλικές άμυνες.

Το DF-ZF είναι ένας υπερ-υψηλής ταχύτητας πύραυλος που φέρεται να μπορεί να διεισδύσει στα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ που είναι βασισμένα σε πυραύλους αναχαίτισης», έγραψε ο Bill Gertz για την Washington Free Beacon. Το DF-ZF HGV εκτοξεύθηκε στο κέντρο πυραυλικών δοκιμών Wuzhai στο κέντρο της κινεζικής επαρχία Shanxi. Μεταφέρθηκε από ένα βαλλιστικό πύραυλο κοντά στην άκρη της ατμόσφαιρας, όπου διαχωρίστηκε από τον εκτοξευτή του και στη συνέχεια γλίστρησε σε εμβέλεια σύγκρουσης μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην δυτική Κίνα. «Η πτήση DF-ZF εντοπίστηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και πέταξε σε ταχύτητες πέραν των 5 Mach, ή πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου», σημείωσε ο Gertz. Η κεφαλή DF-ZF HGV μεταφέρεται στα σύνορα ανάμεσα στο διάστημα και την ατμόσφαιρα της Γης, περίπου 100 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, από έναν προωθητή βαλλιστικό πύραυλο. «Μόλις φτάσει σε αυτό το ύψος, αρχίζει να γλιστρά σε μια σχετικά επίπεδη τροχιά εκτελώντας έναν ανοδικό ελιγμό και επιταχύνοντας σε ταχύτητες μέχρι 10 Mach». Το DF-ZF φέρεται ότι μπορεί να φτάσει ταχύτητες μεταξύ 5 Mach και 10 Mach, ή 6.173 χιλιόμετρα (3.836 μίλια) ανά ώρα και 12.359 (7.680) μίλια ανά ώρα. Αν θα είναι οπλισμένο με πυρηνικές, ή συμβατικές κεφαλές, παραμένει ασαφές.

pronews.gr

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :