Γ. ΜΠΕΝΙΣΗΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ 150.000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Οι ανήμποροι θα προστατευτούν και οι “μάγκες” θα χτυπηθούν” δηλώνει χαρακτηριστικά Γιάννης Μπενίσης σε συνέντευξη του στη Real News. “Δε θα...

χαριστούμε σε όσους αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν αλλά εκμεταλλεύονται την κρίση” ξεκαθαρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ

που σχεδιάζει τη δωρεάν παροχή σε επιπλέον 150.000 καταναλωτές. Όσοι χρωστάνε θα πρέπει να έρθουν να διευθετήσουν την οφειλή τους, φέρνοντας τα οικονομικά τους στοιχεία και αποδεικνύοντας ότι δε μπορούν να πληρώσουν. Η ΕΥΔΑΠ θα διευκολύνει όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη και θα δώσει και δωρεάν νερό σε ορισμένες ομάδες αλλά θα κόψει το νερό στους κακοπληρωτές” τονίζει ο Γιάννης Μπένισης.

Όσο για τα σχέδια του για προστασία των πληγέντων από την κρίση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ αποκαλύπτει πως: “Εξετάζουμε τη δωρεάν παροχή 5 έως 8 κ.μ. νερού σε 100.000-150.000 καταναλωτές που θέλουμε να εντάξουμε επιπλέον στο κοινωνικό τιμολόγιο. Μιλάμε για ανέργους, για μονογονεϊκές οικογένειες, για δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κ.α. Οι υπόλοιποι που μπορούν με δυσκολία να πληρώσουν θα διευκολύνονται με δόσεις, ορισμένες εκ των οποίων θα είναι άτοκες. Ενδεχομένως να φτάσουμε και τις 100 δόσεις“.

Όσον αφορά τα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ο Γιάννης Μπενίσης είναι ξεκάθαρος: “Δεσμεύομαι ότι όσο είμαι εγώ εδώ, το νερό θα παραμείνει δημόσιο. Το 51% θα παραμείνει δημόσιο, άλλωστε αυτό είναι απόφαση του ΣτΕ. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει μέρος του ποσοστού και να μείνει στο Δημόσιο το 51% και σε ιδιώτες το 49%”

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :