Βουλγαρία: Δραματική η κατάσταση στην κτηνοτροφία

Δραματική, εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού που πλήττει το ζωικό κεφάλαιο, χαρακτήρισε την κατάσταση στον κτηνοτροφικό κλάδο, ο υπηρεσιακός υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας Βασίλ Γκρούντεφ, έπειτα από τη…

συνάντηση που είχε με το αρμόδιο συμβούλιο.

Το πρώτο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού διαπιστώθηκε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου και η κορύφωση της νόσου καταγράφηκε μεταξύ 14 και 22 Ιουλίου. Ο κ. Γκρούντεφ υπογράμμισε ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε υποχώρηση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διαβεβαίωσε δε, ότι οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν την εφαρμογή των προβλεπόμενων, αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων που έχει στον κλάδο, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Από την πλευρά του, ο Ιλίαν Μποϊκοφσκι από την Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε ότι 18 περιοχές έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό, με συνολικά 230 κρούσματα.

Εξάλλου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ποσό τριών εκατομμυρίων λέβα (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) θα διατεθεί για τον εμβολιασμό των ζώων.

Via

 poniridis


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :