Νέος πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος

«Τη σίγουρη λύση» επέλεξαν οι Βούλγαροι Σοσιαλιστές με την εκλογή του προέδρου της Βουλής Μιχαΐλ Μίκοφ για νέο πρόεδρο του κόμματός τους.

Στην εκτίμηση αυτή συμπίπτουν τα πρώτα σχόλια για την επιλογή των 800…

συνέδρων του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι επέλεξαν νέο αρχηγό με μεγάλη εμπειρία, που θα επιχειρήσει ανανέωση του κόμματος χωρίς, ωστόσο, να το ρίξει σε επικίνδυνες περιπέτειες, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Στη σύντομη ομιλία του μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης διαδικασίας της εκλογής στο 48ο συνέδριο του ΒΣΚ, χθες ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δήλωσε, ότι «το ΒΣΚ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη Βουλγαρία και αξίζει να γίνει το ισχυρότερο».

Ο Μιχαΐλ Ράικοφ Μίκοφ, 54 ετών, θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα στελέχη του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τόσο εντός όσο και εκτός των κόλπων των Βουλγάρων Σοσιαλιστών.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» στο ποινικό δίκαιο, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε ανθρώπινα δικαιώματα, σε φορολογική νομοθεσία και σε μεθόδους καταπολέμησης της διαφθοράς στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στην Ιταλία.

Έχει διατελέσει βουλευτής στα τέσσερα τελευταία κοινοβούλια ενώ εξελέγη Πρόεδρος της 42ης Λαϊκής Συνέλευσης τον περασμένο Μάιο. Ως υπουργός Εσωτερικών (2008-2009), ο κ. Μίκοφ προχώρησε σε μια σειρά από ριζικές μεταρρυθμίσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος, με γνώμονα την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της.

Κύριος ανταγωνιστής του κ. Μίκοφ για την προεδρία του ΒΣΚ υπήρξε ο υπό παραίτηση υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ντραγκομίρ Στόινεφ, ο οποίος έχασε τη μάχη στο δεύτερο γύρο της εκλογής αργά χθες βραδύ συγκεντρώνοντας το 47% των ψήφων έναντι 53% του κ. Μίκοφ.

Όπως σχολιάζουν οι Βούλγαροι παρατηρητές, η κινητοποίηση του ΒΣΚ για τις επικείμενες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου θεωρείται πρώτη μεγάλη πρόκληση για το νεοεκλεγέντα ηγέτη των Σοσιαλιστών.΄

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

 poniridis


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :