Ιστορικές φωτογραφίες με μαμάδες και παιδιά έρχονται στο φως 50 χρόνια μετά…Θαμμένοι θησαυροί που αποκαλύπτουν το μεγαλείο της μητρότητας

Απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι όλοι οι «θησαυροί» θαμμένοι κάπου στο χώμα -κάποιοι μπορεί να βρεθούν τυχαία σε παλιά κουτιά που ετοιμάζεσαι να πετάξεις.

Κάπως έτσι έγινε και με τον φωτογράφο Ken Heyman, ο οποίος ανακάλυψε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες 50 χρόνων ζωής σε ένα κουτί με τίτλο «Mothers», καθώς καθάριζε μια παλιά αποθήκη.

Ο 83χρονος φωτογράφος είχε τραβήξει τις εν λόγω φωτογραφίες με αφορμή ένα υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ βιβλίο με τίτλο «Family», για το οποίο είχε συνεργαστεί με την ανθρωπολόγο Margaret Mead. Η Mead τον είχε καλέσει στο Μπαλί όπου και ξεκίνησε να τραβά φωτογραφίες, με αποτέλεσμα σήμερα ο διάσημος φωτογράφος να έχει δουλέψει σε πάνω από 60 χώρες.

Παρ’ όλο που ο Heyman δημοσίευσε τις φωτογραφίες περίπου 50 χρόνια πριν, οι μητέρες που απεικονίζονται σε αυτές φαίνεται να μη διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές καθώς γελούν, φροντίζουν, παίζουν και αγκαλιάζουν τα παιδιά τους, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της μητρότητας.

Προσπαθώντας να βάλει τα παιδιά για ύπνο… Κάνοντας μπάνιο μετά το παιχνίδι Μαζί και στα δύσκολα Πλέκοντας πλεξούδες στα μαλλάκια τους Αγκαλίτσες και φιλάκια! Με την ευτυχία να ξεχειλίζει από παντού ακόμα και στη φτώχια Μαζί στην πρώτη του βόλτα με το ποδήλατο Παιχνίδι και ανεμελιά στην παραλία Η μόνη που μπορεί να σε παρηγορήσει καλύτερα απ’ όλους Πηγή

Via

 poniridis


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :